Vegetar/veganer Påskefrokost

Vegetar/veganer Påskefrokost

Vegetar/veganer Påskefrokost


Prøv en vegetar “sild” til din karrysalat

Syltede auberginer - brug dem som sild:)

1-2 aubergine skæres i 3 tykke skiver på langs, hver af skiverne skæres i 2-3 stykker på langs (a la størrelsen på et stykke sild). Læg auberginestykkerne i en stor skål med vand og 3 sp. sk. salt - så auberginen er dækket - sæt evt. en tallerken og en skål med vand ovenpå, for at holde auberginen under vandet.

1 stort rødløg i tykke skiver.

I en gryde puttes: 1,5 dl. hvidvinseddike, 1 dl. vand og 1 dl. hvidvin, 4 sp. sk. sukker, 1 knivspids Allehånde, salt, peber, 6 hele nelliker, 1 laurbærblad.

Bring gryden i kog.Tag auberginen op af saltvandet, skyld grundig. Læg løg og auberginen i gryden, og lad det hele koge ved svag varme i 10 min. gerne med låg over - sørg for at det ikke bulder koger, da det vil flænse auberginen. Stik i auberginen - den skal gerne være blevet skindende og stadig være lidt fast i kødet, men ikke rå!

Hæld på skollede/atamonskyllede glas og opbevar i køleskabet.
De holder op til en uges tid på køl.

 

 
Orangevin passer perfekt til dansk frokost!
Læs mere om hvorfor - her

 

Hvis du vil lave karrysalaten vegansk, bruger du Aquafaba i stedet for  æggeblommer i mayonnaisen og undlader de kogte æg i salaten!
Se vores opskrift på mayonnaise her
S
e vores opskrift på karrysalat her

Aquafaba er den geleagtige væske der kommer når man koger kikærter, eller som er i glasset når du køber dem færdigkogte.
Se vores kikærter her - de fåes i 2 størrelser og det er virkelig nemt at bruge aquafabaen herfra.
 

Vegetar/veganer paneret pålæg

Til remoulade og citron/tatarsauce

Store østershatte, renses og lægges på en pande, skru op til lidt over middel varme og læg et låg over. Lad østershattene varme igennem i ca. 15 min. - vend dem ofte og pres dem lidt flade - hæld evt. væske fra undervejs.

Køl østershattene af på et viskestykke, og pres dem flade.

Panering i aquafaba og raspblandingen

Når de er helt kolde vendes de i pisket æg (vegetar) eller aquafaba (veganer) og en blanding af rasp, lidt mel, salt og frisk kværnet peber. (fx. 2 dl. rasp, 3 sp. sk. mel, 1,5 tsk. salt og 1/2 tsk. peber - naturligvis mere af blandingen til mange østershatte).

Lad de panerede østershatte hvile i min. 10 min inden du steger dem, det får paneringen til at blive på østershattene under stegningen. Steg i olivenolie (gerne af sorten Abrosana, da det er en sødlig olivensort der får det til at minde om smørstegning), vend dem forsigtigt undervejs, og tilsæt lidt mere olivenolie lige efter de er vendt, vip panden lidt til hver side, så olien kommer godt ind under østershattene, steg dem jævnt på begge sider - det tager ca. 10 min i alt.

For østershatte er der ikke samme risiko for at overstege og udtørre, som der er for fisk og kylling - så steg efter at paneringen ser smuk ensartet og gylden ud:)

De kan også serveres med en “dreng”/garniture (citronskive med peberrod, kapers og ansjos), råstegte kartofler/fritter, dampede ærter og svampesauce. 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine